Projectes
Transferència del coneixementDes de fa anys una de les voluntats d’aquest equip es la transferència del coneixement a la societat, per tal de millorar la gestió del patrimoni natural, i la conservació de la flora. Per això s’ha participat en projectes com el Life Ter Vell (1999-2003), on es van aplicar els coneixements sobre flora i vegetació per restaurar els habitats del Baix Ter. També s’ha participat en la creació de noves eines per a la gestió del territori, com és el cas dels Mapa de Vegetació de Catalunya d’escala 1:50.000 de la Generalitat de Catalunya (2012), on es va participar elaborant la cartografia de gran part de les comarques de Girona. O més recentment amb la participació en les cartografies dels hàbitats CORINE i dels HIC dels Parcs Naturals de Catalunya.
|
RecercaLa investigació duta a terme per la línia de recerca al llarg dels anys ha estat molt diversa i un dels principals motors han estat les tesis doctorals desenvolupades en el marc de la UdG, les quals encara continuen marcant els focus d’interès actuals. Un dels focus actuals és l’estudi dels boscos i la seva evolució a causa del canvi global que es duu a terme al massís del Montseny, on s'estudia la producció de virosta i el creixement del bosc. També s'estudia la dinàmica i tipologia dels prats de dall de terra baixa, la brioflora de les comarques de Girona i la flora invasora. Finalment també es realitzen altres estudis florístics, en especial atenció a la taxonomia i distribució de tàxons problemàtics, a la flora d'ambients humits.
|
Divulgació científicaUna de les principals activitats d’aquesta equip de recerca és la difusió dels coneixements sobre les plantes, i la divulgació científica. Dins d’aquest marc s'estan realitzant un nombrós nombre de publicacions en revistes territorials, per tal de donar a conèixer la flora de les comarques de Girona. A més des de fa anys els investigadors d’aquest grup realitzen activitats d’itineratge per tal d’aproximar el món vegetal a la societat. Un bon exemple d’això és la creació recent de diverses rutes Wikiloc per conèixer els arbres de Girona. També en aquesta aspecte, s'hi troba la participació activa dels membres d’aquest equip a Floracatalana, una associació naturalista, focalitzada en el coneixement i difusió de les plantes.
|

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons